En dam som älgar sig fram i skogen

Jag älskar att äta kött. Får man välja mat blir det entrecote, smakar så gött och smälter i munnen när man käkar den rätt tillagad (medium rare).

Vanligtvis handlar jag maten på ICA eller Hemköp under veckorna. När det blir dags att köpa in kött försöker jag köpa större mängder och då blir det inte att jag besöker en vanlig livsmedelsbutik. Bra kött hittar du hos en gård eller privatperson som själva jagar och säljer.

Det är ganska lätt att hitta gårdar och privatpersoner som säljer kött, som alltid är Google den snabbaste vägen att hitta ledtrådar till var de finns belägna. Vill minnas att du på nätet kan hitta en karta över gårdar som har ekologiskt kött.

Jagar inte själv i dagsläget men har en tjej som gillar älgjakt. Hon har en släktgård i Åre dit vi brukar åka på hösten för att delta i ett av hennes jaktlag. I år har hon köpt nya kläder, tror det är P4H jaktkläder dam som hon kollat in. Känner inte till detta företag själv, men förstår att P4H jaktkläder har dam modeller, vilket kanske inte alla jaktklädesmärken har.

Det är dags att köpa ny frys till huset nu, den vi har är redan full och jag vet att det kommer behövas mer utrymme om vi ska få plats med allt kött hon får med sig från jakten i Åre. Kommer beställa en frys på nätet och beställa hemkörning, det går snabbast och är nog enklast tycker jag.

Tjejen har tjatat att jag ska skaffa vapenlicens och börja jaga, men har inte riktigt lusten för detta. För mig räcker det att följa med ut ibland och vara åskådare. Jag gillar mer att fiska och lägger hellre tiden på detta när hon är ute och jagar älgar.