Njut av en burgare med svenskt vin

Att äta en lyxig bisonburgare är riktigt härligt. Smaken från en perfekt mediumstekt burgare slår det flesta som lyxkrogar kan servera. Inte nog med att köttet smälter som smör i munnen, alla tillbehör skapar en euforisk blandning av sött, salt och umami. De bästa sorters bisonburgare serveras med endast ett fåtal tillbehör, mellan två lätt grillade briochebröd, samt med ett kyligt glas med svenskt vin som dryck. Tillbehören får inte överstiga 5 till antalet, detta eftersom burgaren blir för stor då. Den optimala storleken är två fingrar höga (när den är nedtryckt). I den storleken är det lättare att svälja köttet, brödet och tillbehören utan att sätta i halsen.

Nedan följer några tips på grymma burgare:

Old faithful

  Bisonfärs
  Briochebröd
  Cheddarost
  Tomat
  Isbergssallad

En klassiker som fungerar till vardags som till helg.

American BB & B

  Bisonfärs
  Briochebröd
  Blåmögelost
  Amerikansk dressing
  Bacon
  Inlagd rödlök

Amerikanaren som enkelt kan ta över ens smaklökar, dräglande gott,

Angry Bison

  Bisonfärs
  Briochebröd
  Habanero
  Jalapenoost
  Chipotlemajonäs
  Vitlök
  Körsbärstomat

Våghalsarnas favoritburgare, extremt stark.

Forest Deluxe

  Bisonfärs
  Briochebröd
  Kantareller
  Valnötter
  Chèvreost
  Dragon

En burgare med mer skogshärrörande smaker.

Det finns egentligen hur många olika sorters burgare som helst som man kan göra, endast fantasin (och ens egna preferenser) sätter gränserna. Det viktigaste är att man har bra ingredienser i varje del av burgaren. Detta gäller färs så väl som tillbehör och bröd. Välj helst lokala produkter, det vill säga produkter som inte har fraktats tusentals mil för att hamna i er mataffär. Om ni inte kan hitta produkter från trakten, köp svenskt. Svenska råvaror håller för det mesta bra kvalitet och har behandlats skonsamt. Djur som slaktas i Sverige fylls med mindre antibiotika än djur som slaktas i exempelvis Danmark eller Spanien. Det är med andra ord bättre för både människor, djur och natur att man äter svenska råvaror.

Tänk också på var ni tillagar burgarna, stekta i en stekpanna är gott men få smakupplevelser slår bisonburgare tillagade på grillen. Alla grillgrejer man kan tänkas behöva finns att köpa på https://www.teknikproffset.se/.