Servera alkoholfri glögg istället för läsk

Att äta en saftig burgare innebär ett val av olika tillbehör. Ett tillbehör som lätt blir åsidosatt är drycken som man ska dricka till burgaren. Beroende på vilken tid på året det är, vad klockan är eller vart man äter kan valet av dryck variera. Äter man på restaurang blir valet av dryck antingen kolsyrat vatten, läsk eller öl. Äter man hemma en kall vinterdag blir valet av dryck vanligt kranvatten eller mjölk. En dryck som många inte tänker på men som passar utmärkt till hamburgare är kall alkoholfri glögg med isbitar i. Kall alkoholfri glögg är det ultimata valet av dricka för de i sällskapet som inte kan eller får dricka alkohol. Glögg har en mer syrlig smak än de sötare läskedryckerna, vilket gör den till ett perfekt komplimang till hamburgaren, som smakar salt och umami. Då glögg kommer i många olika smaker, kan man alltid experimentera vilken smak som passar bäst till färs och bröd. Rekommenderat är någon av de fruktiga glöggarna, blir nästan som en syrligare saft i smaken. Alkoholfri glögg gör det möjligt för folk som jobbar som chaufförer, inom räddningstjänsten eller som Fasadputsning kakel och klinker AB, med fasadrenoveringar, kan njuta av en härlig dryck.

Att dricka glögg är egentligen en jultradition i Sverige. Det är en tradition som vi bör bevara, men samtidigt utöka. Utöka genom att sälja och dricka glöggdrycker under hela året istället för under 1-2 månader under vinterhalvåret. Det är slöseri med glöggens potential att endast servera det kring jul. Då vi redan har samma mat under påsk, midsommar och jul så hade det inte gjort något ifall även drycken var den samma. Givetvis kan man spara julglöggen till julhögtiderna, men alla de sorter som inte är julvarianter hade lätt kunnat säljas i affärerna. Då hade man kunnat servera iskall fruktglögg på stranden en varm julidag, och bara känna hur den syrliga drycken verkligen livar upp och återhämtar kroppen. Serveras den då också alkoholfri kan man dricka nästan hur mycket som helst av den. Eller så kan man bjuda hela stranden på den goda och kalla drycken.